Jedinstveno hrskava pečena krilca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
09/01/2020
"Najukusnija hrskava pileća krilca koja vam nikad neće dosaditi "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pileća krilca od oštrih delova.

Stavljamo u šerpu sa malo vode i kuvamo 20 minuta na umerenoj vatri.

Oceđena se osuše kuhinjskim ubrusom.

U plitkom tanjiru pomešamo dve ili tri kašike brašna, alevu papriku, biber, so, origano i prašak za pecivo.

Krilca se namažu sa malo ulja i uvaljaju u suvu smesu.

Izlupaju se od viška brašna i poređaju na metalnu rešetku, koja je stavljena u posudu za pečenje čije je dno pokriveno aluminijumskom folijom, da se tamo sakuplja masnoća odovojena pri pečenju.

Pečemo hrskava pečena krilca u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta da se zarumene (može i sa ventilatorom) i okrećemo na 5-10 minuta i sa druge strane.

Serviramo za ručak!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar