Način pripreme
Pileće šnicle od bataka se seku na koade željene veličine. Ja sam izabrala veličinu zalogaja. Stavlja se u tepsiju.
Topljeni sir se seče na kockice. Koristila sam bombice, zato što tvrđe. Dodaju se. Sipa se pavlaka. Začinjava se solju i crnim biberom. Izmeša se.
Peče se otprilike sat vremena da pavlaka ne bi ostala mnogo tečna.
Za to vreme se priprema prilog. U šerpu se sipaju 4 litre vode. Stavlja se na ringlu da uzavri.
Brokoli se opere i nasecka na ružice, a drške - na kockice.
Kada voda uzavri, dodaje se kuskus.
Kada voda ponovo uzavri, dodaje se brokoli. Kuvaju se zajedno 10 minuta. Kada se skuvaju sipaju se u đevđir. Operu se hladnom vodom dok svi sastojci ne postanu hladni.
Ostavlja se da se ocedi, tako što se dodaje i kukuruz iz konzerve da se ocedi.
Crveni luk se očisti i nasecka na kockice. Oceđeni kuskus sa brokolijem i kukuruzom se sipa u veliku posudu.
Dodaje se crveni luk. Začinjava se solju, sokom od polovine limuna i čičkovim uljem. Meša se. Sastavlja se porcija piletine sa pavlakom i kuskusom tako što se koristi dubok tanjir, zato što ima i sosa od pavlake.