Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jedinstveno hrskava pečena krilca

Jedinstveno hrskava pečena krilca

Jedinstveno hrskava pečena krilca
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Najukusnija hrskava pileća krilca koja vam nikad neće dosaditi"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 8 - 10 komada
  • za valjanje smese
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/3 kašičice
  • so - 1 kašičica, ravna
  • prašak za pecivo - 1 veliki prstohvat
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pileća krilca od oštrih delova.

Stavljamo u šerpu sa malo vode i kuvamo 20 minuta na umerenoj vatri.

Oceđena se osuše kuhinjskim ubrusom.

U plitkom tanjiru pomešamo dve ili tri kašike brašna, alevu papriku, biber, so, origano i prašak za pecivo.

Krilca se namažu sa malo ulja i uvaljaju u suvu smesu.

Izlupaju se od viška brašna i poređaju na metalnu rešetku, koja je stavljena u posudu za pečenje čije je dno pokriveno aluminijumskom folijom, da se tamo sakuplja masnoća odovojena pri pečenju.

Pečemo hrskava pečena krilca u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta da se zarumene (može i sa ventilatorom) i okrećemo na 5-10 minuta i sa druge strane.

Serviramo za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: