Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pršuta»Pileće suvo meso, sušeno u frižideru

Pileće suvo meso, sušeno u frižideru

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pileće suvo meso, sušeno u frižideru3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Eto da možete da napravite domeće pileće suvo meso, čak i da nemate terasu u kući. Ovo se suši u frižideru i ispada super ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada (oko 1 kg)
  • morska so - oko 500 g
  • za potapanje
  • voda - 500 - 600 ml
  • limontus - 10 g
  • za valjanje
  • aleva paprika
  • dimljena aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • čubar - mrvljeni
  • kari
  • biber
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro pileći file. Odstranite žile ako ih ima.

Isecite grudi na dva dela. Uvaljajte ih dobro u morsku so.

Na dno posude za pečenje pospite malo soli. Poređajte filete i pokrijte preostalom solju. Stavite u frižider na 18-24 sata.

Nakon toga dobro operite meso.

Rastvorite limunsku kiselinu u 500-600 ml hladne vode. Potopite filete u ovaj rastvor na 2 sata. Dobro je da su potpuno pokriveni. Ako nisu dodajte još sasvim malo vode.

Kada istekne vreme, veoma dobro osušite meso.

U posudi pomešajte sve začine za valjanje. Promešajte ih dobro. Možete da dodate i začine po vašem ukusu.

Stavite ih u frižider na kuhinjski ubrus.

Tokom privih 4-5 dana menjajte ubrus svaki dan. Sledećih 4-5 dana samo okrećite pileće suvo meso na drugu stranu po 2-3 puta na dan.

Suvo meso je gotovo nakon 8 do 10 dana.

Po istom receptu za pileće sušeno meso napravila sam i svinjski bon file koji je takođe ispao mnogo dobro.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: