Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kakao hleb sa kruškama

Kakao hleb sa kruškama

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Kakao hleb sa kruškama
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Jedno parče, deblje, jedna šolja čaja, i zima može da traje koliko hoće"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 kom
  • bademovo brašno - 150 g
  • brašno manioke - 60 g
  • kakao prah - 60 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • želatin u prahu - 1 kašika
  • šećer - 3 kašike
  • jaja - 3 kom.
  • crna melasa - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • kokosovo ulje - 60 ml
  • turska kafa - 240 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštiti kruške i oštrim nožem odseći dno tako da se napravi ravna baza.

U dubljoj posudi pomešati bademovo brašno, brašno manioke, kakao, sodu bikarbonu, šećer, prstohvat soli i želatin u prahu, pa sjediniti.

Jaja umutiti sa crnom melasom, jabukovim sirćetom i otopljenim kokosovim uljem.

Sipati smesu sa jajima u brašno. Sjediniti. Dodati kafu i dobro sve umutiti.

Pravougaoni kalup (za hleb) obložiti pek papirom i preliti dobijenu smesu.

U smesu utisnuti kruške tako da budu do samog dna kalupa, ali da im vrhovi vire iznad testa.

Peći 40 minuta na 180 stepeni C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: