Način pripreme
1. Operite tikvice, odsecite samo krajeve ne ljušteći je, isecite na kocke. Stavite u posudu za pečenje, prethodno podmazanu, i promešajte sa belim lukom, isečenim na kriške, prezlama, solju i još maslinovog ulja.
2. Gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne omekšaju i po krajevima prezle ne počnu da postaju zlataste. Povremeno otvarajte rernu i mešajte.
3. Dok se peče tikvica blanširajte brokoli u vreloj posoljenoj vodi - opran i iskidan na velike ružice.
4. Umutite jaja sa prstohvatom ili dva soli, belim biberom, brašnom i dve vrste pavlake. Narendajte kačkavalj u njih i promešajte.
5. Gotove omekšale tikvice izvadite iz rerne i preko njih rasporedite topljeni sir. Poređajte brokoli - dobro oceđen od vode i namrvite ovčiji sir.
6. Prelijte smesom od jaja, pavlake i kačkavalja i vratite zapečeno jelo da se dopeče na istoj temperaturi dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Servirajte ukusno zapečeno jelo sa brokolijem i tikvicama toplo.
Prijatno!