Način pripreme
Prvo pripremite koru za tortu. Umutite jaja sa šećerom minimum 5 minuta. Dodajte prethodno prosejane - prašak za pecivo, brašno i kakao. Sve pomešajte i mutite dok ne dobijete homogenu smesu .Pecite u kalupu prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje i namazanim
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Dok se kora peče, pripremite sirup. Stavite šećer i vodu u šerpu. Kuvajte sirup dok se ne zgusne. Na kraju stavite malo ruma.
Nakon toga pripremamo krem za tortu. Umutimo pavlaku (ako mutimo mnogo, može da se preseče). U umućenu pavlaku dodajemo kakao i šećer u prahu (da zasladimo). Pomešamo.
KOru sečemo na 3 dela.
Prvu koru natopimo sirupom, stavljamo malo slatkog od smokava i orahe, odozgo polovinu krema. Drugu koru takođe natopimo sirupom i stavljamo slatko od smokava, orahe i odozgo drugu polovinu krema. Stavljamo treću koru i samo natoplimo sirupom.
Pripremamo ganaš, sve sastojke pomešamo na vatri, dok ne dobijemo homogenu smesu. Odvajamo malo ganaša. Prelivenu tortu pokrivamo ganašom. Odovjeni ganaš stavljamo u šrpic i pravimo linije preko gotove Saher torte.
Neodoljuva čokoladna torta - očaraće vas ukusom!