Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pijerogi na drugi način

Pijerogi na drugi način

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Pijerogi na drugi način
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Još jedan predivan recept iz poljske kuhinje - uživajte"

Potrebni sastojci

  • maslac - 80 g + 2 kašike
  • vrela voda - 80 ml
  • brašno - 360 g
  • jaja - 2 kom.
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • slatki krompir - 1 kom.
  • krompir - 1 kom
  • so
  • biber
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

U sosijeri na tihoj vatri pomešati 80 g maslaca i vodu, sve dok se maslac ne rastopi. Skloniti sa vatre.

Brašno pomešati sa kašičicom soli, dodati jaja i rastopljeni maslac, pa umesiti glatko testo (ne mesiti previše). Zaviti u plastičnu foliju i ostaviti u frižider na 1 sat.

Krompire skuvati i ispasirati, dodati so, biber, pavlaku i 2 kašike maslaca, pa sjediniti.

Razviti testo debljine 3 mm, pa vaditi krugove prečnika 8 cm. Puniti pijeroge pireom i preklopiti, pa spojiti (pomoću malo vode).

Kuvati ih u posoljenoj kipućoj vodi 4 minuta, pa vaditi da se ocede.

Zagrejati 60 gr putera u tiganju na tihoj vatri, pa pržiti pijeroge sa obe strane, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Služiti toplo sa kiselom pavlakom i proprženom slaninom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: