Prženi želuci sa lukom

18/01/2020
"Kada gledamo ove pržene želuce sa lukom, naravno da nam dođe da sipamo jedan "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano733
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 300 - 350 g, očišćeni
  • luk - 2 - 3 struka, mladi
  • maslac - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
  • belo vino - 3 - 4 supene kašike, suvo
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto su pileći želuci mišić, postoji rizik da budu žilavi, preporučuje se da se prethodno skuvaju da bi bili mekani.

Kuvajte na tihoj/umerenoj vatri oko 1 sat ili više, zavisi od toga da li su do domaćeg ili kupljenog pileta, da li su od mlade ili starije ptice. Najbolje ćete videti kada budu gotovi i kada ih probate.

Da biste propržili želuce i da od njih napravite ukusno meze ugrejte maslac i maslinovo ulje i u njih prvo stavite luk, isečen na tanke komade, zajedno sa zelenim perima. Ja koristim mladi luk sa malo oblikovanom glavom, ali ne najtanji, ato mi je ponekad dovoljan i jedan struk

Kad luk omekša stavite želuce, izvadite ih iz bujona rešetkastom kašikom i direktno prebacite u tiganj. Nemojte prethodno cediti da se ne suše.

Po želji možete iseći na manje komade ili trakice.

Posolite, začinite biberom i pržite dok luk ne postane zladan, a želuci takođe počnu da dobijaju boju. Onda stavite vino i pripremajte dok ne ispatri.

Servirajte ukusno i jednostavno meze od prženih želudaca sa lukom, preko iscedite sok od pola limuna ili prosto ostavite sa strane da svako stavlja po ukusu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar