Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi turbot sa belim lukom

Prženi turbot sa belim lukom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
17121
Prženi turbot sa belim lukom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako se pitate kako da kuvate ribu turbot, prženi turbot je prava poslastica koju treba da probate."

Potrebni sastojci

  • turbot (crnomorski kalkan) - 1 kg
  • ulje - za prženje
  • brašno
  • biber
  • so
  • beli luk - 6 čenova
  • sirće - 2 kašike
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu turbot isecite na komade, operite je i posolite. Pospite biberom i uvaljajte u brašno.

Pržite komade na jako zagrejanom ulju. Prženi turbot prelijte mešavinom izgnječenog belog luka, sirćeta, i oceđene masnoće od prženja.

Prženi turbot poslužite sa kriškom limuna, krompir salatom ili prilogom po želji.

Pogledajte i kako da napravite turbot na roštilju ili turbot pečen u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: