Način pripreme
Pošto su pileći želuci mišić, postoji rizik da budu žilavi, preporučuje se da se prethodno skuvaju da bi bili mekani.
Kuvajte na tihoj/umerenoj vatri oko 1 sat ili više, zavisi od toga da li su do domaćeg ili kupljenog pileta, da li su od mlade ili starije ptice. Najbolje ćete videti kada budu gotovi i kada ih probate.
Da biste propržili želuce i da od njih napravite ukusno meze ugrejte maslac i maslinovo ulje i u njih prvo stavite luk, isečen na tanke komade, zajedno sa zelenim perima. Ja koristim mladi luk sa malo oblikovanom glavom, ali ne najtanji, ato mi je ponekad dovoljan i jedan struk
Kad luk omekša stavite želuce, izvadite ih iz bujona rešetkastom kašikom i direktno prebacite u tiganj. Nemojte prethodno cediti da se ne suše.
Po želji možete iseći na manje komade ili trakice.
Posolite, začinite biberom i pržite dok luk ne postane zladan, a želuci takođe počnu da dobijaju boju. Onda stavite vino i pripremajte dok ne ispatri.
Servirajte ukusno i jednostavno meze od prženih želudaca sa lukom, preko iscedite sok od pola limuna ili prosto ostavite sa strane da svako stavlja po ukusu.
Prijatno!