Posne pitice sa prazilukom i šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
18/01/2020
"Ukusne posne pitice sa šargarepom i prazilukom - za dane kada vam dosadi meso "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • belo brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1/4 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • voda - 1/3 šolje
  • so - 2 prstohvata
  • za nadev
  • praziluk - 3 velika struka
  • šaragrepa - 2 komada, velika
  • sir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na sitno, šargarepe narendajte. Zagrejte 2-3 kašike suncokretovog ulja. Stavite povrće i zapržite dok ne omekša. Sklonite posudu sa ringle i ohladite nadev.

Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Treba da kažem da je testo veoma uspešno i radi se lako sa njim.

Uvijte izmešeno testo u streč foliju i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturu da se opusti.

Podelite odstajalo testo na 8 jednakih parčića. Sveki razvijte u tanku koru.

Pospite nadevom od povrća. Po želji možete da pospete namrvljenim sirom.

Uvijte koru u rolat i napravite kolut. Poređajte pitice na blago namazan papir za pečenje. Ispecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta.

Pitice sa prazilukom i šargarepom su mnogo ukusne, probajte!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar