Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni zec sa senfom i soja sosom

Pečeni zec sa senfom i soja sosom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeni zec sa senfom i soja sosom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Omiljeni recept za pripremu pečenog zeca sa senfom i soja sosom, prste da poližete"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, oko 1, 5 kg
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika, extra vergine
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • belo vino - 150 ml, suvo
  • ruzmarin - 1 struk, svež
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike (za kuvanje pileta)
  • senf - 1 supena kašika
  • biber - sveže samleven
  • so
  • sirće - 1/2 majčine dušice, 2 struka citrusova
  • prilog
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada, velika
  • pečurke - 250 g
  • ruzmarin - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetina ima visoku hranljivu vrednost. Ali sa tačke gedišta pripreme, najprivlačniji deo su leđa i noge. Meso mlade životinje je nežno i meko, ima roze boju.

U receptu za zeca koji vam predlažem, on je mlad i krehk. Dinstani zec u rerni je obično gotov za 50-60 minuta sa ventilatorom.

Operite zeca hladnom vodom i sirćetom. Pošto je mlad zec oko 1.300 kg, nije potrebno da ga potopite u sirće. Marinada za zečetinu će ga divno začiniti.

Špikujte zeca sa očišćenim čenovima belog luka.

Sipajte maslinovo ulje (ulje), soja sos i vino u dubokoj posudi i nakon toga stavite zeca, aromatizovanog sa listićima citrusne majčine dušice i ruzmarina, gračicom, stavljenom u stomak, so, biber i senf.

Okrenite meso s vremena na vreme u marinadi i ostavite na jednu noć.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite mriniranog zeca prethodnog dana u kesu za pečenje i stavite ga u pleh.

U isti pleh u drugu kesu za pečenje stavite ceo krompir, krupnije isečenu šargarepu, cele pečurke, grančicu ruzmatina, so i biber.

Pecite oko 80 minuta, a sa ventilatorom - maksimum 60 minuta.

Ovako pripremljen pečeni zec je veoma mekan i ukusan.

Nemojte se kolebati da pripremite pečenog zeca sa senfom i soja sosom po ovom receptu, ovo najjednostavniji i najukusniji.

Sa neverovatnim mirisom maslaca, limunske majčine dušice i ruzmarina, zadovoljstvo konzumiranja je zagarantovano.

Recept je dostojan najprefinjenijeg restorana.

Izvadite i servirajte zeca sa dinstanim-pečenim povrćem.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: