Način pripreme
Zečetina ima visoku hranljivu vrednost. Ali sa tačke gedišta pripreme, najprivlačniji deo su leđa i noge. Meso mlade životinje je nežno i meko, ima roze boju.
U receptu za zeca koji vam predlažem, on je mlad i krehk. Dinstani zec u rerni je obično gotov za 50-60 minuta sa ventilatorom.
Operite zeca hladnom vodom i sirćetom. Pošto je mlad zec oko 1.300 kg, nije potrebno da ga potopite u sirće. Marinada za zečetinu će ga divno začiniti.
Špikujte zeca sa očišćenim čenovima belog luka.
Sipajte maslinovo ulje (ulje), soja sos i vino u dubokoj posudi i nakon toga stavite zeca, aromatizovanog sa listićima citrusne majčine dušice i ruzmarina, gračicom, stavljenom u stomak, so, biber i senf.
Okrenite meso s vremena na vreme u marinadi i ostavite na jednu noć.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite mriniranog zeca prethodnog dana u kesu za pečenje i stavite ga u pleh.
U isti pleh u drugu kesu za pečenje stavite ceo krompir, krupnije isečenu šargarepu, cele pečurke, grančicu ruzmatina, so i biber.
Pecite oko 80 minuta, a sa ventilatorom - maksimum 60 minuta.
Ovako pripremljen pečeni zec je veoma mekan i ukusan.
Nemojte se kolebati da pripremite pečenog zeca sa senfom i soja sosom po ovom receptu, ovo najjednostavniji i najukusniji.
Sa neverovatnim mirisom maslaca, limunske majčine dušice i ruzmarina, zadovoljstvo konzumiranja je zagarantovano.
Recept je dostojan najprefinjenijeg restorana.
Izvadite i servirajte zeca sa dinstanim-pečenim povrćem.
Uživajte!