Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Pečeni zec sa kiselim kupusom

Pečeni zec sa kiselim kupusom

Mira SimeonovaMira Simeonova
Početnik
18
Pečeni zec sa kiselim kupusom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Zec traži kupus, čak i ako je u posudi za pečenje, čak i ako je kiseo"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg
  • zec - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 crvena + 1 zelena
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 400 g
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber
  • kumin - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se iseče na porcije i zaprži se sa svih strana dok ne postane zlatast u ulju u dubokoj šerpi.

Kiseli kupus se iseče na tanke ivice i izgnječi se sa malo ulja. Dodaje se u zečije meso i poklapa se poklopcem dok ne omekša.

Za to vreme se na sitno iseku čenovi belog luka, šargarepa i glavica luka. Dodaju se u zeca i kupus.

Dinstanje se nastavlja, pri čemu se u sastojke dodaje narendan paradajz.

Promeša se u dodaju se sitno isečena crvena i zelena paprika, a takođe i začini.

Jelo se ostavlja da se krčka na ringli oko 40 minuta dok mi je s vremena na vreme neophodno dolivanje vode da može da se skuva.

Kada je meso skuvano i kupus je potpuno omekšao dinstani zec se premesi u posudu za pečenje i zapeče se.

Pečeni zec sa kiselim kupusom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: