Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Krompir čorba»Krompir čorba sa kobasicom i graškom

Krompir čorba sa kobasicom i graškom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krompir čorba sa kobasicom i graškom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"I kada dete kaže da želi još one čorbe sa kobasicom da znate da o ovoj govori"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 250 - 300 g, sveža
  • krompir - 2 komada
  • grašak - 150 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • rezanca - šaka izlomljenih
  • brašno - 1 ravna kašika
  • selen
  • estragon
  • maslinovo ulje
  • biber
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasicu na parčiće. Iseckajte luk, šargarepu i struk celera.

U šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Stavite isečeno povrće, zapržite 2-3 minuta i ubacite parčiće kobasice. Zapržite dok ne postane zlatasto.

Sipajte oko litar i po tople vode. Stavite da provri. Dodajte krompir i grašak.

Kuvajte čorbu dok povrće ne bude gotovo. Stavite šaku nalomljenog rezanca i izmešajte sa ravnom kašikom brašna, rastvorenom u malo vode.

Čim se razance skuva, sklonite šerpu sa vatre.

U velikoj posudi umutite žičanom mutilicom žumance i kiselo mleko. Dodajte prstohvata selena i estragon - po mogućstvu sveže.

Ako su suvei, ubacite ih dok čorba vri.

Kutlačom sipajte toplu čorbu u zapršku, mešajući. Sipajte izmešanu krompir čorbu u šerpu i začinite prstohvatom bibera i po želji sa nekoliko kapi soka od limuna.

Savet: Pre zaprške kutlačom pokupite masnoću iz čorbe. Nakon što zapržite krompir čorbu sa kobasicom i graškom sipajte nazada tako žumance neće pojesti masnoću!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: