Način pripreme
Sitno iseckani luk i paprike propržite u zagrejanom ulju, u širokoj posudi. Dodajte mleveno meso i mešajte, dok se meso ne razjedini. Dodajte paradajz sos, pire od paradajza i sos za špagete i dobro promešajte.
Sou dodajte šećer, bosiljak, origano, peršun, so i biber. Ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 1 h i 30 minuta.
Kore za lazanju potopite u vruću vodu na 15 minuta. U velikoj činiji pomešajte sir rikota, muskatni oraščić, peršun i jaje. Sve to uradite kašikom.
Duboku tavu, gde će se lazanja peći, malo nauljajte i sipajte na dno oko 1 i 1/2 šolje sosa. POređajte prvi sloj kora, pa malo pokrijte sosom, a onda rasporedite pola od smese sa rikota sirom.
Dodajte još malo sosa i posipajte preko oko 1/3 rendane mocarele. Zatim idu kore, pa tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, poslednji red kora završava sa sosom, mocarelom i rendanim parmezanom.
Tavu pokrijte aluminijumskom folijom i stavite lazanje da se peku oko 30 minuta na 180 stepen. Zatim sklonite foliju, pa vratite da se peče još 20-25 minuta.