Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Italijanski božićni romboidi

Italijanski božićni romboidi

Italijanski božićni romboidi
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
45
"Dajemo vam idelu za božićne kolače čak iz Italije i nadamo se da ćete uživati u božićnom ukusu"

Potrebni sastojci

  • orasi - 200 g, mrvljeni
  • brašno od spelte - 260 g, integralno + 1 - 2 supena kašike za razvlačenje
  • kokosov šećer - 160 g
  • kora od limuna - od 1 limuna, rendana
  • voda - 135 ml
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno, orahe, kokosov šećer, koru od limuna, sodu i začine i promešajte.

Dodajte vodu i mešajte drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.

Rukama oblikujte lepljivo testo.

Kidajte 1/3 od testa i napravite rukama slatku salamu prečnika oko 3-4 cm, na brašnom posutoj radnoj površini.

Pritisnite odozgo tako da se spljeska i nožem isecite testo po dijagonali tako da dobijete slatke romboide. napravite iste korake i sa preostalim testo.

Premestite božićne kolače u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite oko 2 cm razmak između.

Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-22 minuta.

Čim se ispeku, premestite italijanske božićne romboide na rešetku da se potpuno ohlade.

Posle čuvajte u kutiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: