Način pripreme
U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite na sitno isečen čen belog luka, prstohvat peršuna i na male parčiće isečene vrganje. Zapžite kratko.
Dodajte gorgonzolu, sipajte sveže mleko i kuvajte sos dok se sir ne istopi. Sklonite posudu sa ringle.
U šerpu sa kipućom posoljenom vodom ubacite njoke. Kada počnu da isplivavaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom. Stavite ih u posudu, sipajte mlaz maslinovog ulja i dobro promešajte.
Prebacite njoke u posudu za pečenje. Prelijte sosom.
Rastresite posudu za pečenje, da se dobro začine i pospite narendanim parmezanom. Ispecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni do ne dobije prijatnu preplanulost!
Veoma ukusno jelo, preporučujem da probate!
Nek vam je slatko!