Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini od jabuka s rikotom i bademima

Mafini od jabuka s rikotom i bademima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Mafini od jabuka s rikotom i bademima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Mafini za žurku, koji će očarati vaše male i velike goste"

Potrebni sastojci

  • bašno - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 170 g
  • bademi - 50 g, mleveni, oljušteni, sirovi
  • rikota - 200 g
  • maslac - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • jabuke - 2 komada
  • vanila - 2 kesica
  • bademi - 2 kašike, filetirani
  • slatko od kajsija - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gustu penu.

Dodajte u porcijama rikotu, mešajući kašikom. Sipajte istopljen i blago ohlađen maslac.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe.

U malim porcijama dodajte suvu smesu u smesu od jaja. Dobro homogenizujte.

Sipajte smesu u papirne čaše, puneći ih do tri četvrtine. Odozgo stavite oljuštene i na male parčiće isečene jabuke i pospite ih filetiranim bademima.

Ispecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvadite mafine od jabuka sa rikotom i dok su još tople namažite ih marmeladom od kajsije. Pospite šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: