Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Perece Oktoberfest

Perece Oktoberfest

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Perece Oktoberfest3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Miriše na perece Oktoberfest i nemamo ništa protiv toga"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, obično, belo
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 350 ml
  • kvasac - 7 g, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 750 ml
  • soda bikarbona - 2 kašike
  • so - krupna, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Ravan pleh pokriven papirom za pečenje;

Radi se mikserom i rukama.

U posudu miksera sipajte brašno i so i promešajte. Napravite udubljenje i dodajte toplo sveže mleko, šećer i kavasac uz neprestano mešanje mikserom. Mesite testo oko 10 minuta. Izvadite testo iz miksera i stavite ga u blago nauljenu posudu da narasta oko 45-50 minuta.

U šerpu sipajte vodu, dodajte sodu bikarbonu i stavite na vatru da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 10 minuta.

Naraslo testo formirajte kao rolat dužine oko 20 cm. Podelite ga na 10 jednakih komada i koristite vagu za jednake delove.

Svaku lopticu razvucite u dugačak valjak između 40 i 60 cm.

Originalne perece su tanke, debljine oko 1 - 1, 5 cm. Svaki valjak formirajte u oblik otvorene potkovice i dva puta prepletite njegove krajeve. Prebacite ukrštene krajeve u sredinu potkovice i zalepite ih.

Voda u šerpi treba da lagano ključa. Spuštajte perece unutra (po 2 komada) i odbrojavajte 30 sekundi. Izvadite ih rešetkom, ocedite ih i poređajte ih u pleh.

Sledi nova porcija pereca. Kada poređate sve, pospite ih krupnom solju.

Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta.

Izvadite ih i poprskajte ih vodom dok su vrući da dobiju sjaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: