Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Starinske posne perece

Starinske posne perece

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
4623276
Starinske posne perece
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
20
"To što su posne ne znači da se mogu jesti samo za vreme posta."

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 1 komad
  • brašno - 800 gr
  • voda - 500 ml
  • so - 1 s.k.
  • šećer - 1 s.k.
  • ulje - 50 ml
  • belanca - 1 komad
  • susam - 2 s.k.
  • krupna so - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

U brašno umešati suvi kvasac, dodati šećer i mlaku vodu. Početi sa mešenjem testa. Dodajemo so i ulje na kraju mešenja.

Dobiveno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da se testo aktivira. Podupla se.

Radnu površinu posuti brašnom i iskrenuti nadošlo testo. Odvajati delove testa, u zavisnosti koje veličine želimo da nam perece budu.

Testo razviti u valjak i formirati perece. U pleh staviti pek papir i ređati perece, potom ih namazati belancem i posuti susamom i krupnom soli.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći perece oko 25 minuta. Vreme pečenja je u zavisnosti od rerne.

Prijatno uz starinske posne perece!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: