Kuvana jagnjetina sa pirinčem

23/01/2020
"Serviramo pun tanjir kuvane jagnjetine sa pirinčem, i zadovoljno gledamo "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo meso, sipamo 1 l vode, dodajemo krupnije isečenu šargapreu i glavicu luka isečenu na dve polovine.

Nakon što voda provri skidamo penu rešetkastom kašikom. Posolimo i kuvamo meso dok ne omekša.

Gotovo meso izvadimo, a bujon procedimo. U šerpu sipamo čašu maslinovog ulja. Stavljamo pirinač i kratko propržimo.

Dodajemo meso, sipamo od bujona i poklopimo posudu.

Kuvamo oko 20 minuta dok pirinač ne bude gotov. Začinimo gotovo jelo prstohvatom nane i sveže samlevenog bibera. Odlična kuvana jagnjetina!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar