Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rolatići»Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka

Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Za praznik ili specijalni povod na trpezi treba da se nalaze teleći rolati sa sosom od pečuraka, serviranih sa omiljenim pićem"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • pečurke - 200 g ili vrganji ili miks oba
  • belo vino - 50 ml
  • kačkavalj - 4 kriške, emental ili drugi
  • luk - 1/2 glavice
  • indisjki kari - 1/2 kašičice, kvalitetan
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za mleveno meso
  • muskatni oraščić - 2 - 3 prstohvata
  • so
  • biber
  • peršun - 2 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • SOS OD PEČURAKA
  • vrganji - 15 g, sušeni
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
  • so po ukusu
  • kari - 1/2 kašičice, kvalitetan, indijski
  • belo vino - 180 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam jedan moj recept za rolate - veoma ukusan. Preporučujem da sami sameljete meso.

Teleće mleveno meso pomešajte sa začinima, sitno iseckanim lukom i peršunom. Dobro promešamo mleveno meso ostavite pola sata da upije mirise.

Pripremite nadev:

Isecite pečurke na ivice, a luk sitno. Dinstajte u tiganju sa malo kravljeg maslaca. Dodajte vino da glazirajte pečurke i luk. Kuvajte dok vino ne ispari. Ostavite smesu da se ohladi. Namazanim rukama napravite mleveno meso, prvo spljeskajte na šniclu. Stavite jednu krišku kačkavalja i nadev od pečuraka.

Yatvorite rolate u oblik slanog rolata, količina je 4. Poređajte teleće rolate u pleh i stavite u rernu, na dno sipajte 50 ml vina i pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne primetite da počinje da dobija lepu boju.

Dok se roalti peku, pripremite sos od pečuraka. Isecite sveže pečurke na ivice.

Izmrvite suve vrganje na komade i u maloj posudi pomešajte sa vodom. Ostavite pečurke da se natope na 15 minuta. Ocedite potopljene pečurke, sačuvajte tečnost. Ako nemate sušene pečurke, preskočite ovaj korak!

U maloj šerpi rastopite maslac na umerenoj vatri. Dodajte sveže pečurke i sitno iseckani luk i propržite. Nakon oko pet minuta dodajte brašno, so, biber i indijski kari i dobro promešajte.

Dodajte belo vino, potopljene pečurke i tečnost i kuvajte 5 do 7 minuta dok sos ne postane dovoljno gust i dok ne počnu da izlaze mehurići.

Kada se teleći rolati ispeku dodajte sos iz pečenje u aromatični sos od pečuraka.

Servirajte ukusne teleće rolate sa nadevom i sosom od pečuraka isečenih preko sosa od pečuka.

Prijatna priprema!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: