Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teleći kaneloni sa povrćem i sosom od pečuraka

Teleći kaneloni sa povrćem i sosom od pečuraka

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Teleći kaneloni sa povrćem i sosom od pečuraka
Fotografije: Ivelina
1 / 5
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"U ovom jelu ima svega - i meso, i povrće, i sos - mi dodajemo klasa, mašta i nadahnuće. Prijatno"

Potrebni sastojci

  • Za teleće kanelone
  • teleće ili goveđe šnicle - 4 komada (800 g)
  • tikvica - 1 mala
  • šargarepa - 1 velika ili dve manje
  • so
  • biber
  • peršun - drugi začini po želji
  • pekorino - 40 g, sir
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 150 ml
  • beli luk - 4 čena
  • brokoli - 500 g
  • bujon od povrća - 200 - 250 ml
  • krompir - 6 - 8 komada, srednja veličina
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • Sos od pečuraka
  • pečurke - 400 g
  • vrganji - 15 g, sušeni
  • bojon od povrća - 300 ml
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • beli biber - prstohvat
  • oraščić - prstohvat, mleveni
  • belo vino - 80 - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje (koje se završi za oko 30 minuta) možemo da odaberemo da či ćemo koristiti mesni nadev od slanine ili šunke sa kačkavaljem ili varijante sa povrćem za punjenje telećih rolnica. Ako želimo da kao krajnji rezultat kuvanja meso ima zasitan ukus, treba da koristimo prvo; ako umesto toga više volimo nežniju varijantu, druga je bolja. Recept može uspešno da se spremi u multikukeru.

Bujon se sprema kod kuće od povrća - celera, šaragrepe, peršuna, luka i drugo ili do suvog bujona razređenog vodom.

Druga važna stavka, koja je od značaja za ukus telećih kanelona, je aroma i ukus vina; predlažem belo vino zasićenog voćnoh ukusa ili drugo aromatično belo vino.

Razvucite šnicle od telećeg mesa na dasku za sečenje i pospite ih solju, biberom i sirom pekorino odozgo, raspoređujući po celoj površini meso sa obe strane. Isecite čenove belog luka na kriške, tikvicu u šargarepe na jednake parčiće prema broju mesnih šnicli i stavite parčiće blizu tačke od koje ćete početi da uvijate šnicle.

Uvijte ih tako što formirate rolnice (kanelone) i zatvorite krajeve čačkalicom.

Stavite maslinovo ulje ekstra devičansko u tiganjs a nelepljivim dnom. Ostavite da se blago zagreje i dpdajte oljuštene i isečene čenove belog luka. Pre nego što beli luk postane braon poređejate sve rolnice u tiganj.

Okrećite ih često tako da se zarumene i zapeku sa svih strana. Dodajte i belo vino u vruć bujon od povrća. Nastavite da kuvate na slaboj vatri, okrećući rolnice često i dodajte više kipućeg bujona od povrća, ako ispari tokom kuvanja. Kada su rolnice dobro skuvane i tečnost se zgusne kao sos, isključite ringli.

Isecite brokoli na ružice.

Skuvajte brokoli pet minuta u posoljenoj vodi. I odmah nakon toga ga prelije ledenom vodom, da se sačuva lepa zelena boja brokolija.

Skuvajte krompir, prethodno oljušten i isečen na polovine dok ne bude gotov.

Spremite sos od pečuraka.

Nalomite pečurke na parčiće i u malo posudi ih pomešajte sa vodom. Ostavite pečurke da se rehidriraju 15 minuta. Iscedite natopljene pečurke tako što sačuvate tečnost.

U maloj šerpi istopite maslac na srednje slaboj vatri, dodajte pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove. Dodajte dok mešate brašno, so, biber i oraščić.

Dodajte belo vino, natopljene pečurke i tečnost i kuvajte 5 do 7 minuta dok sos ne postane srednje gust i bez mehurića.

Kada se teleće rolnice skuvaju, dodajte sos od pečenja u aromatičan sos od pečuraka.

Servirajte ukusne teleće kanelone sa kuvanim krompirom i ružicama brokolija, dekorišući lepo tanjir na kanapeu od aromatičnog sosa.

Predstavila sam vam jednu veoma laganu i dijetalnu varijantu.

Prijatno spremanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: