Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem

Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Danas ćemo održati otvoreni čas na temu kako da napravimo ukusnu jagnjeću glavicu sa spanaćem i pirinčem, tako da svako sipa još"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glavica - 1 komad
  • spanać - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • luk - 1 glavica star ili vezica svež
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana - 1 izdašan0 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jagnjeću glavicu. Stavite je u dovoljno veliku šerpu, pokrijte vodom. Dodajte kašiku soli i kašiku sirćeta.

Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Ohladite jagnjeću glavicu i odvojte meso. Gotovi jagnjeći jezik oljuštite. Isecite na male parčiće.

U tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Zapržite na kratko isečen luk, dodajte pirinač i nastavite prženje još 5-6 minuta.

Stavite isečeno meso i sitno isečen spanać. Sipajte 3 šolje vode. Začinite izdašnim prstohvatom nane, prstohvatom bibera i solju. Poklopite posudu i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Servirajte jagnjeću glavicu sa spanaćem i pirinčem sa kašikom kiselog mleka!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: