Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba sa pirinčem i povrćem

Jagnjeća čorba sa pirinčem i povrćem

MarianaMariana
Šef kuhinje
261702k53
Jagnjeća čorba sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Mariana
1 / 3
07/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Recept za ovu čorbu znamo od bake i želimo da ga prenesemo vama, zato što smo čuvari kulinarske tradicije"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač 1/3 šolje
  • jagnjeće meso - 600 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • peršun - 3 supene kašike, suv
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • šargarepa - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo svo povrće. Sitno isečemo paprike, luk i šargarepu. Oljuštimo paradajz i njega sitno iseckamo.

Operemo meso i isečemo ga na komade. Stavljamo meso u šerpu sa vodom na vatru sa prstohvatom soli.

Kad se meso skuva, kidamo ga na manje komade. Uz pomoć cediljke procedimo bujon u kojem se kuvalo meso i vraćamo na vatru.

Začinimo solju i biberom po ukusu. Dodajemo meso. Kad povrće omekša, stavljamo pirinač. Dodajemo suvi peršun.

Ostavljamo da vri dok ne bude gotovo. Kad bud gotov, skidamo sa vatre i pravimo zapršku. Dok je još topla sipamo je u posude. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: