Način pripreme
Umutite jaje viljuškom. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i napravite omlet od jajeta.
Pileće šnicle istucite čekićem i lagano ih začinite prstohvatom soli i bibera.
Podelite omlet na dva dela. Stavite po polovinu omleta na svaku šniclu, a odozgo postavite skamorca sir nasečen na kolutove.
Umotajte rolat i učvrstite ga čačkalicama.
U velikom tiganju ugrejte jednu šoljicu maslinovog ulja. Dodajte čenove belog luka i grančicu ruzmarina.
Stavite rolate od piletine i pržite ih 3-4 minuta sa svih strana.
Izvadite beli luk i ruzmarin iz tiganja, dodajte belo vino i bujon od povrća. Rastvorite brašno u malo vode i dodajte u sos da se zgusne.
Prilikom služenja prelijte punjene pileće šnicle raskošnim sosom.
Prijatno!
Napomena: Recept možete da pripremite i sa žalfijom. I tada je veoma ukusno!