Način pripreme
U posudu stavite maslinovo ulje, so, biber i dimljenu alevu papriku i promešajte. Izlupajte malo pileće šnicle kroz foliju i namažite ih ovom smesom. Namažite metalni roštilj u rerni sa malo maslinovog ulja. Na dno rerne stavite pleh i sipajte čašu vode.
Poređajte šnicle na roštilj, stavite u pleh na najviši nivo i uključite gril funkciju. Pecite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju, pažljivo ih okrenite sa druge strane. Mast iz pečenja se sliva u pleh odozdo, a voda koja iz njega isaprava će napraviti meso krto i sočno.
Za to vreme napravite sos, u duboki tiganj stavite maslinovo ulje, očistite luk i sitno ga isecite, stavite ga u pleh i pržite dok ne omekša. Isecite paradajz na sitne kockice i dodajte ga. Pečene paprike stavite cele ili ih isecite na trakice.
Promešajte, kuvajte 5 minuta i dodajte paradajz iz konzerve. izgnječite beli luk i začinite po ukusu. Promešajte i kuvajte dok tečnost ne ispari. Izvadite gotove šnicle, stavite ih u sos, ostavite nekoliko minuta i skinite sa vatre. Možete ih servirati odvojeno - šnicla i sos.