Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Apetitne pileće šnicle sa paradajz sosom

Apetitne pileće šnicle sa paradajz sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Apetitne pileće šnicle sa paradajz sosom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Krte i aromatične šnicle sa sosom, koje su nam bukvalno pomutile um"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada, od buta
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za sos
  • paprike - 5 komada, pečene
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica, crni
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • peršun
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, so, biber i dimljenu alevu papriku i promešajte. Izlupajte malo pileće šnicle kroz foliju i namažite ih ovom smesom. Namažite metalni roštilj u rerni sa malo maslinovog ulja. Na dno rerne stavite pleh i sipajte čašu vode.

Poređajte šnicle na roštilj, stavite u pleh na najviši nivo i uključite gril funkciju. Pecite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju, pažljivo ih okrenite sa druge strane. Mast iz pečenja se sliva u pleh odozdo, a voda koja iz njega isaprava će napraviti meso krto i sočno.

Za to vreme napravite sos, u duboki tiganj stavite maslinovo ulje, očistite luk i sitno ga isecite, stavite ga u pleh i pržite dok ne omekša. Isecite paradajz na sitne kockice i dodajte ga. Pečene paprike stavite cele ili ih isecite na trakice.

Promešajte, kuvajte 5 minuta i dodajte paradajz iz konzerve. izgnječite beli luk i začinite po ukusu. Promešajte i kuvajte dok tečnost ne ispari. Izvadite gotove šnicle, stavite ih u sos, ostavite nekoliko minuta i skinite sa vatre. Možete ih servirati odvojeno - šnicla i sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: