Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Divljač»Jarebice u đuvečari

Jarebice u đuvečari

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Jarebice u đuvečari
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Dve jarebice mogu pretvoriti trpezu u pir za čula - pogledajte kako u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jarebice - 2 komada
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • pečurke - 200 g
  • crveno vino - 200 ml
  • lovorov list
  • piment
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte čašu maslinovog ulja. Začinite sa 1 supenom kašikom aleve paprike, prstohvatom bibera i soli.

Dresingom namažite dobro spolja i iznutra.

Na dno đuvečare sipajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Isecite šargarepu i pečurke. Začinite solju i stavite od njih na dno svake đuvečare.

Odozgo stavite jarebice. Prelijte preostalim dresingom i crvenim vinom.

Stavite po nekoliko zrna pimenta i lovorov list. Poklopite đuvečare i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko sat vremena.

Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: