Razvijene štrudlice sa bundevom i jabukom

24/01/2020
"Zadovoljstvo je slađe kada se uzima u malim zalogajima ili u ovom slučaju - štrudlice "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 350 g
  • voda - 180 - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • sok od limuna - 3 - 4 kapljica
  • za nadev
  • bundeva
  • jabuke
  • orasi
  • cimet
  • smeđi šećer
  • sok od limuna - jednog limuna
  • maslac
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno. Dodajte pola kašičice soli, 1 kašičicu šećera, nekoliko kapljica soka od limuna i 1 kesicu vanile.

Sipajte oko 200 ml tople vode i zamesite testo. Mesite dok ne postane glatko.

Od testa napravite 8 malih i jednakih loptica. Stavite ih na brašnom posutu krpu, pokrijte i ostavite tako da odstoje 30 minuta.

Za to vreme pripremite nadev za štrudlice. Počnite prvo sa bundevom, zato što treba da se ohladi pre korišćenja. Izrendajte krupnije.

U šerpi rastopite kockicu maslaca kravljeg. Stavite rendanu bundevu, kašičicu cimeta i 2-3 supene kašike kravljeg maslaca. Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi!

Izrendajte jabuke. Prelijte sokom jednog limuna, aromatizujte sa 1 kašičicom cimeta i zasladite 3 supene kašike šećera.

Promešajte dobro sastojke.

U posudu sipajte seme sucnokreta.

Potopite jednu po jednu, razvucite što je moguće tanje i pospote oba nadeva. Pospite krupnije isečenim orasima.

Uvijte razvučene pogačice na male rolate. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite štrudle sa bundevom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Topl razvijene štrudlice sa bundevom i jabukama obilno pospite šećerom u prahu!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar