Način pripreme
Pirinač potopite u hladnu vodu i operite nekoliko puta dok se voda ne izbistri i da se jasno vide zrna pirinča.
Vodu, šećer, so i pirinač pomešajte u dubokoj šerpi i stavite u početku na jaku vatru dok ne provri, nakon toga poklopite, smanjite ringlu na pola i kuvjate dok pirinač ne upije celu vodu.
Ostavite sa strane da se lepo ohladi, nakon toga dodajet sirće i vino, mešajte pažljivo viljuškom.
Uzmite odsečenu polovinu nori kora, u kraj od duže strane stavite, vlažnim rukama, od pirinča u tankom sloju po celom lisut, ostavite oko 1 cm od gornjeg kraja bez pirinlča.
Po sredini na sloj pirinča stavite tanak fitilj od ribe i pažljivo uvijte u rolat.
Na isti način uradite i sa preostalim nora korama dok ne potrošite pirinač.
Rolate suši stavite u frižider da se stegnu i oštrim nožem isecite pre serviranja.
Maki suši servirajte sa soja sosom, vasabi sosom i kriškama mariniranog đumbira.
Od ovih sastojaka dobijate oko 56 suši komada.