Slatke kiflice sa jogurtom

VecaVeca
Početnik
266
80
24
3
16/01/2020
"Opet nešto divno miriše iz Vecine kuhinje. Dijetu odlažemo za sutra!"
Priprema100 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano861
  • Pregledi tokom meseca346
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 700 g
  • suvi kasac - 7 g
  • šećer - 10 g
  • so - 10 grama
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 50 ml
  • jogurt - 180 g
  • margarin - 75 g
  • alkoholno sirće - 1 kašika
  • za nadev
  • nutela - po potrebi
  • za premazivanje
  • mleko - po potrebi
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: Brašno usuti u dublju posudu, dodati so, šećer, vanilin šećer, suvi kvasac i izmešati.Ulje usuti u šerpu, dodati iseckan margarin i staviti šerpu na vatru. Mešati dok se margarin ne otopi.

Skloniti šerpu sa ringle, dodati hladno mleko, jogurt, sirće i izmešati. Smesu iz šerpe preručiti u dublju posudu. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trougliće.

Na svaki trouglić naneti po 1 kašičicu nutele. Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Premazati mlekom i ostaviti da odstoje 30 minuta.

Zatim ih premazati umućenim jajetom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekfiti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Kiflice servirati i poslužiti.

Savet: Prohlađene kiflice, pre serviranja, možete posuti šećerom u prahu. Umesto nutele možete koristiti eurokrem, džem-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusne i mekane kiflice.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar