Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od jagode sa kronfleksom

Torta od jagode sa kronfleksom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Torta od jagode sa kronfleksom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Torta od jagode sa kornfleksom, koja govori sama o sebi"

Potrebni sastojci

  • kornfleks - 180 g, kukuruzni
  • jagode - 500 g
  • med - 150 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • maskarpone - 250 g
  • pavlaka - 100 ml
  • rum - 2 kašike
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite med u hladnom svežem mleku. Dodajte rum.

Sipajte kornfleks i sačekajte dok pahuljice na nabubre i upiju svu tečnost.

Umutite ohlađenu pavlaku u tvrd sneg.

U drugu posudu stavite maskarpone sa dvce kašike šećera u prahu i mutite nekoliko minuta mikserom.

U maskarpone dodajte u porcijama umućenu pavlaku. Homogenizujte veoma dobro. Očistite jagode, isecite ih na polovine.

U kalup sa pokretnim prstenom stavite parče najlone. Na dno sipajte kornflejks, poređajte jagode i sipajte krem. Ponovite još jednom završavajući jagodama.

Ukrasite tortu od jagode umućenom pavlakom. Stavite tortu u frižider na 4 sata.

Izvadite ohlađenu tortu, sklonite najlon i nek vam je slatko!

Lagana i veoma osvežavajuća torta od jagode sa kornfleksom za vrele dane. svideće vam se.

Beleška: Možete da je ostavite u kalupu, torta je veoma mekana, nema želatina i može vam biti teško da je izvadite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: