Način pripreme
Istopite med u hladnom svežem mleku. Dodajte rum.
Sipajte kornfleks i sačekajte dok pahuljice na nabubre i upiju svu tečnost.
Umutite ohlađenu pavlaku u tvrd sneg.
U drugu posudu stavite maskarpone sa dvce kašike šećera u prahu i mutite nekoliko minuta mikserom.
U maskarpone dodajte u porcijama umućenu pavlaku. Homogenizujte veoma dobro. Očistite jagode, isecite ih na polovine.
U kalup sa pokretnim prstenom stavite parče najlone. Na dno sipajte kornflejks, poređajte jagode i sipajte krem. Ponovite još jednom završavajući jagodama.
Ukrasite tortu od jagode umućenom pavlakom. Stavite tortu u frižider na 4 sata.
Izvadite ohlađenu tortu, sklonite najlon i nek vam je slatko!
Lagana i veoma osvežavajuća torta od jagode sa kornfleksom za vrele dane. svideće vam se.
Beleška: Možete da je ostavite u kalupu, torta je veoma mekana, nema želatina i može vam biti teško da je izvadite.