Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem sa maslacem, bademom i konjakom

Krem sa maslacem, bademom i konjakom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Krem sa maslacem, bademom i konjakom
Fotografije: Galya Nikolova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nećete pojesti samo jedan krem, obavezno probajte dva jer je veličanstven"

Potrebni sastojci

  • bademi - 150 g
  • žumanca - 4 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 1 kašika, prirodan
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 kašičica
  • maslac - 100 g
  • konjak - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavimo da provru 2 šolje vode. Sipamo bademe i blanširamo ih 5 minuta. Nakon toga ih procedimo, ostavljamo da se ohlade i oljuštimo.

Zagrevamo ulje u tiganju i zapržimo bademe. Zapržimo bademe 2-3 minuta i izvadimo ih. Sameljemo ih u blenderu.

Mutimo žumanca sa šećerom. Zagrevamo mleko u šerpi, dok ne provri. Sklanjamo ga sa ringle i u tankom mlazu uz neprestano mešanje sipamo žumanca.

Dodajemo skrob, mešamo i vraćamo na ringlu. Neprestano mešamo smesu, jer ne treba da je ostavljamo da provri. Tako mešamo dok se ne zgusne i sklanjamo sa ringle.

Ostavljamo krem da se potpuno ohladi. Nakon toga u njega dodajemo konjak i meki maslac i mutimo u homogenu smesu.

Dodajemo i samlevene bademe i mešamo.

Sipamo gotov krem sa maslacem u posudice i aranžiramo po želji.

Stavljamo u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: