Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka punjena povrćem

Pastrmka punjena povrćem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pastrmka punjena povrćem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Eto, mi ovako volimo pastrmku - punjenu ukusnim nadevom od povrća"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad - 350 g
  • pečurke - 2 - 3 komada, po vašem izboru
  • šalot luk - 2 komada
  • crni luk - 3 - 4 komada, sitan, može i arpadžik
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • belo vino - 150 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • biber - prstohvat
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, sklonite glavu i rep, posolite i pobiberite spolja i iznutra.

Sitno naseckajte šalot luk i pečurke. Stavite ih u tiganj sa maslinovim uljem, dodajte 2 kašike vode, poklopite i dinstajte dok sve ne omekša.

Ovim nadevom napunite pastrmku. Uvežite je kuhinjskim kanapom. Naseckajte šargarepu i celer. Očistite sitni luk.

Začinite povrće sa malo soli, prstohvatom bibera i sitno seckanim peršunom.

Stavite sve u pleh. Odozgo stavite punjenu pastrmku.

Prelijte belim vinom i maslinovim uljem. pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.

Kod služenja, pospite pastrmku punjenu povrćem sitno seckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti