Pastrmka punjena povrćem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1988
2
24/01/2020
"Eto, mi ovako volimo pastrmku - punjenu ukusnim nadevom od povrća "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, sklonite glavu i rep, posolite i pobiberite spolja i iznutra.

Sitno naseckajte šalot luk i pečurke. Stavite ih u tiganj sa maslinovim uljem, dodajte 2 kašike vode, poklopite i dinstajte dok sve ne omekša.

Ovim nadevom napunite pastrmku. Uvežite je kuhinjskim kanapom. Naseckajte šargarepu i celer. Očistite sitni luk.

Začinite povrće sa malo soli, prstohvatom bibera i sitno seckanim peršunom.

Stavite sve u pleh. Odozgo stavite punjenu pastrmku.

Prelijte belim vinom i maslinovim uljem. pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.

Kod služenja, pospite pastrmku punjenu povrćem sitno seckanim peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar