Kolač od malina sa glazurom od meda

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
27/01/2020
"Ko jede kolač od malina sa medenom glazurom, zlo ne misli "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite jaja, šećer i krem sir. Mutite sastojke 5 minuta kuhinjskom žicom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i krupno istucane bademe.

Dodajte u porcijama suve sastojke u smesu od jaja, mešajući drvenom varjačom.

Istopite maslac, sačekajte oko 5 minuta, da se ohladi i sipajte u tankom mlazu u dobijenu smesu.

Stavite maline u cediljku. Pospite ih brašnom i rastresite, da se zalepi za njih. Dodajte ih u posudu mešajući veoma pažljivo da se ne izgnječe.

Postavite kalup (24 cm) sa prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu, začinite.

Ispecite kolač sa malinama na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta. Probajte drvenim šišom da li je gotovo.

Ako izlazi suvo, znači da je gotovo. Izvadite kolač iz rerne, oslobodite od prstena i ohladite na rešetki.

Glazuru napravite ovako:

Sipajte u šerpu pavlaki, dodajte šećer, med i maslac. Stavite na umerenu vatru i mešajte dok smesa ne dobije prijatnu karamel boju. Bude gotovo za oko 20 minuta.

Sklonite posudu sa ringle, sačekajte 10 minuta, da se prohladi i prelijte kolač od maline.

Ukrasite malinama!

Savet je da napravite ovaj veličanstveni kolača od maline sa glazurom od meda!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar