Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od malina sa glazurom od meda

Kolač od malina sa glazurom od meda

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač od malina sa glazurom od meda4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ko jede kolač od malina sa medenom glazurom, zlo ne misli"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • šećer - 150 g
  • maslac - 110 g
  • jaja - 2 komada
  • krem sir - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maline - 250 g
  • bademi - 50 g, krupno istucan
  • za glazura
  • pavlaka - 200 ml, tečna, slatka
  • med - 100 g
  • šećer - 100 g
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite jaja, šećer i krem sir. Mutite sastojke 5 minuta kuhinjskom žicom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i krupno istucane bademe.

Dodajte u porcijama suve sastojke u smesu od jaja, mešajući drvenom varjačom.

Istopite maslac, sačekajte oko 5 minuta, da se ohladi i sipajte u tankom mlazu u dobijenu smesu.

Stavite maline u cediljku. Pospite ih brašnom i rastresite, da se zalepi za njih. Dodajte ih u posudu mešajući veoma pažljivo da se ne izgnječe.

Postavite kalup (24 cm) sa prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu, začinite.

Ispecite kolač sa malinama na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta. Probajte drvenim šišom da li je gotovo.

Ako izlazi suvo, znači da je gotovo. Izvadite kolač iz rerne, oslobodite od prstena i ohladite na rešetki.

Glazuru napravite ovako:

Sipajte u šerpu pavlaki, dodajte šećer, med i maslac. Stavite na umerenu vatru i mešajte dok smesa ne dobije prijatnu karamel boju. Bude gotovo za oko 20 minuta.

Sklonite posudu sa ringle, sačekajte 10 minuta, da se prohladi i prelijte kolač od maline.

Ukrasite malinama!

Savet je da napravite ovaj veličanstveni kolača od maline sa glazurom od meda!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: