Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Čamci od tikvica sa viršlama i mocarelom

Čamci od tikvica sa viršlama i mocarelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Čamci od tikvica sa viršlama i mocarelom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
27/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Kada gledamo ove čamce od tikvica, dođe nam da odplovimo u zemlju ukusa"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 2 komada, velike
  • viršle - 2 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada, sorta pikadili, čeri ili druga sitna sorta
  • mocarela - 1 komad, 125 g
  • paradajz pire - 300 ml
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice po dužini. Malom kašikom izvadite unutrašnjost, da dobijete udubljenje. Posolite.

Isecite viršlu i paradajz na krugove. Koristite sitnu sortu paradjaza, meso i tivkice, ali ne mnogo.

Izrendajte mocarelu krupnije. U svaku unutrašnjost stavite rendanu mocarelu. Poređajte ih preko kruga viršle, kruga paradajza.

Razredite paradajz pire sa čašom tople vode ili bujona od povrća. Začinite solju, prstohvatom bibera i izgnječenim čenom belog luka. Možete staviti sitno iseckan bosiljak.

Sipajte sos od paradajza u pleh. Poređajte čamce od tikvica. Prleijte svaki maslinovim uljem.

Pecite na 190 stepeni u prehodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.

Pre nego što izvadite čamce od tikvica sa viršlama i mocarelom iz rerne, pospite preostalim sirom!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: