Način pripreme
Operite i isecite tikvice po dužini. Malom kašikom izvadite unutrašnjost, da dobijete udubljenje. Posolite.
Isecite viršlu i paradajz na krugove. Koristite sitnu sortu paradjaza, meso i tivkice, ali ne mnogo.
Izrendajte mocarelu krupnije. U svaku unutrašnjost stavite rendanu mocarelu. Poređajte ih preko kruga viršle, kruga paradajza.
Razredite paradajz pire sa čašom tople vode ili bujona od povrća. Začinite solju, prstohvatom bibera i izgnječenim čenom belog luka. Možete staviti sitno iseckan bosiljak.
Sipajte sos od paradajza u pleh. Poređajte čamce od tikvica. Prleijte svaki maslinovim uljem.
Pecite na 190 stepeni u prehodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.
Pre nego što izvadite čamce od tikvica sa viršlama i mocarelom iz rerne, pospite preostalim sirom!
Neka vam je slatko!