Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira

Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira

Sunny PetkovaSunny Petkova
Početnik
7223
Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Da pripremite najukusnije šnicle, imate potrebu da napravite i najukusniji sos za njih"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže
  • belo vino - 200 ml
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • biber - mleveni, po ukusu (po želji)
  • brašno - 4 kašike
  • maslac - 4 - 5 kašika
  • topljeni sir - 160 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite, operite i nasecite na listiće.

Sipajte pečrke u 1 litar vrele vode. Dodajte vino, so i biber. Sve kuvajte 30 minuta u nakon toga izvadite pečurke iz bujona.

U drugoj posudi istopite maslac i upržite brašno u njemu. Veoma polako dodajte bujon od pečuraka u smesu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete odgovarajuću gustinu sosa, a da smesa bude homogena.

Dodajte topljeni sir i promešajte dok se sir ne rastvori u sosu. Na kraju dodajte pečurke i ostavite sve da se kuva oko 10 minuta.

Začinjene šnicle mogu da se preliju gotovim sosom od pečuraka i da se ispeku u pokrivenoj posudi u rerni oko 30-40 minuta na 180 stepeni.

Sosom za šnicle sa pečurkama, vinom i topljenim sirom možete da prelijete i već pripremljeno meso i da ga poslužite uz prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: