Pileći frikase sa pečurkama na maslacu

27/01/2020
"Recept iz detinjstva, koji nikad neće dosaditi, pileći frikase, ovaj put sa ukusnim pečurkama na maslacu "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • bujon - 2 - 3 šolje
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - po ukusu
  • peršun - za ukras
  • pečurke - u maslacu
  • pečurke - 200 - 300 g
  • maslac
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso lepo i izvadimo iz bujona.

U tanjiru pomešamo žumanca, kiselo mleko i sok od limuna, lepo promešamo dok ne dobijemo gladak krem.

U tiganju propržimo brašno sa maslacam i uljem dok ne dobije zlatnu boju.

Postepeno dodajemo od bujona u kojem smo kuvali meso dok ne dobijemo željenu gustinu.

Mešamo dok ne dobijemo gladak krem.

Nastavljamo da mešamo, sipamo smesu sa žumancima i mlekom.

Dodajemo pileće meso (možemo iskidati, ako ne volimo cele komade).

Ostavljamo da se kuva 4-5 minuta.

Posipamo frikase biberom i muskatnim oraščićem (dopada mi se miris i ide super uz frikase)

Odličan sos - nežan, kiselkastog ukusa limuna, interesantan.

Po želji možete da zapečete pečurke u maslacu - dodate uz frikase sa piletinom, i stvarno dobijate nešto odlično.

Porcije pilećeg frikasea sa pečurkama na maslacu ukrašavamo peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar