Način pripreme
Zagrejte šolju maslinovog ulja, ubacite jedan čen belog luka i kada se preprži blago ga izvadite.
Dodajte škampe (mogu zamrznuti), prstohvat iseckanog peršuna i promešajte.
Čim škampi promene boju za oko 3 minuta, poprskajte belim vinom.
Sačekajte minut, dok alkohol ne ispari.
Dodajte pesto od tikvica, prstohvat bibera i homogenizujte.
Sklonite posudu sa ringle.
Skuvajte špagete u posoljenoj vodu prema uputstvu na pakovanju.
Procedite ih i odmah prebacite u sos.
Sipajte 50 ml vode od one u kojoj su se kuvala špagete. Vratite posudu na ringlu i rastresajte nekoliko minua, dok se špageti ne začine.
Sipajte testeninu sa škampima u tanjire i servirajte odmah špagete sa pestom sa tikvicama i škampima!
Nek vam je slatko!