Način pripreme
1. Tikvice isecite na tanke trake po dužini oko 10-11 cm. Koristite uređaj za fino sečenje, pošto ljudska ruka nije toliko precizna da bi napravila kriške jednake debljine.
2. Kriške tikvica pecite u tiganju sa malo maslinovog ulja i soli dok ne dobiju lepu boju sa obe strane.
3. Uzmite dve male posude prečnika oko 12 cm (kod mene su malo uže u osnovi). U svaki stavite parče providne folije, tako da se zalepi i da deo viri sa strane.
4. Trakice od tikvica poređajte, sa svim malo da se preklapaju i ostavite takođe deo njih da visi van posude. Pošto su tanke, možete napraviti i dva sloja.
5. Isecite kačkavalj ili mekani sir na krugove prečnika malo manjeg od osnove posude. Stavite u svaku posudu od sira i odozgo kašiku crvenog pesta (Pesto rosso). Recepte možete naći na sajtu BonApeti.rs, zato nisam dala dodatnu informaciju, i nije potrebna velika količpina.
Ako vam ostane tikvica, stavite ih preko kačkavalja/sira i savijte ka unutra ivice, koje ste stavili za osnovu.
6. Izvadite svaki timbalo, vucite ivice folije i pritiskajte oblikovajući ga.
7. Ugrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite dva timbala, skinite foliju sa njih. Pospite sa malo krupnije rendanog sira grana padano i pecite dok se ne rastopi i dok se ne stvori korica. Sir će unutra takođe omekšati i biće raskošan.
8. Kad izvadite iz rerne timbalo od tikvica sa pestom, pospite preostalim grana padano, ukrasite svežim bosiljkom i po želji sa još pesta.
Prijatno!