Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice u Rerni»Timbalo od tikvica sa pestom

Timbalo od tikvica sa pestom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Timbalo od tikvica sa pestom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
24/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Garantujemo dobar prvi utisak sa ovim Timbalom od tikvica sa pestom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - oko 650 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • pesto rosso - 2 supene kašike ili po ukusu
  • kačkvalj - 180 g, mek, tip sveža skamorca
  • grana padano - 30 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Tikvice isecite na tanke trake po dužini oko 10-11 cm. Koristite uređaj za fino sečenje, pošto ljudska ruka nije toliko precizna da bi napravila kriške jednake debljine.

2. Kriške tikvica pecite u tiganju sa malo maslinovog ulja i soli dok ne dobiju lepu boju sa obe strane.

3. Uzmite dve male posude prečnika oko 12 cm (kod mene su malo uže u osnovi). U svaki stavite parče providne folije, tako da se zalepi i da deo viri sa strane.

4. Trakice od tikvica poređajte, sa svim malo da se preklapaju i ostavite takođe deo njih da visi van posude. Pošto su tanke, možete napraviti i dva sloja.

5. Isecite kačkavalj ili mekani sir na krugove prečnika malo manjeg od osnove posude. Stavite u svaku posudu od sira i odozgo kašiku crvenog pesta (Pesto rosso). Recepte možete naći na sajtu BonApeti.rs, zato nisam dala dodatnu informaciju, i nije potrebna velika količpina.

Ako vam ostane tikvica, stavite ih preko kačkavalja/sira i savijte ka unutra ivice, koje ste stavili za osnovu.

6. Izvadite svaki timbalo, vucite ivice folije i pritiskajte oblikovajući ga.

7. Ugrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite dva timbala, skinite foliju sa njih. Pospite sa malo krupnije rendanog sira grana padano i pecite dok se ne rastopi i dok se ne stvori korica. Sir će unutra takođe omekšati i biće raskošan.

8. Kad izvadite iz rerne timbalo od tikvica sa pestom, pospite preostalim grana padano, ukrasite svežim bosiljkom i po želji sa još pesta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: