Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva sa pirinčem i bademima

Bundeva sa pirinčem i bademima

Bundeva sa pirinčem i bademima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Jedna posuda za pečenje, puna bundeve sa pirinčem i bademima, neće biti dovoljna - toliko je ukusna, da će nestati pre nego što primetite"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1, 2 kg
  • pirinač - 80 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 90 g
  • bademi - 50 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite, očistite i operite. Isecite je na male kocke.

Stavite je u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali sa malo maslaca.

Operite pirinač i stavite ga u bundevu.

Prelijte sa mlekom i pospite šećerom.

Isecite maslac odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, isključite deset minuta ranije, pospite bademima.

Izvadite i servirajte pečenu bundevu.

Ova bundeva sa piričem i bademima je ukusna kako topla tako i hladna, posuta sa malo cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: