Način pripreme
Prosejte dve vrste brašna u posudu.
U toploj vodi rastvorite kvasac sa pola kašičice šećera. Sipajte u brašno, dodajte dve kašike maslinovog ulja. Zamesite meko testo i kada se oformi dodajte so.
Mesite još oko 10 minuta. Stavite testo u posudu, namažite ga maslinovim ulje, da se ne osuši, pokrijte parčetom najlona i krpom. Ostavite posudu na toplom, dok testo ne udvostruči svoj obim.
Dok testo raste isecite povrće. Posolite ga blago da omekša. Možete da koristite povrće po vašem ukusu, nije obavezno ovo.
Čim je testo gotovo, razvijte ga na parčetu papira za pečenje. Poređajte povrće po svojoj mašti. Namažite ga maslinovim uljem pomoću četke.
Prebacite u posudu za pečenje i ostavite 30 minuta, da se testo otpusti. Ispecite fokaču na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 10-12 minuta.
Izvadite iz rerne i odmah jedite!
Nek vam je slatko!