bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Ordever»Lignje punjene surimi štapićima

Lignje punjene surimi štapićima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Lignje punjene surimi štapićima
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 3
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Lignje punjene rolnicama od rakova - prava morska proslava u tanjiru, nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam jedan drugačiji recept, mnogo ukusan i dijetalan da ga napravite i najvažnije, izuzetno je jednostavan!

Surimi štapići su oblik popularnog japanskog kambaka koji se pravi od filea bele ribe takozvane surimi. Svaka rolnica je napravljena od niti slepljenih jedna za drugu i aromatizuje se ekstraktom mesa tihookeanskih rakova. Imaju slano-slatki ukus i podsećaju na dinstane rakove. Surimi štapići su proizvod, u kome nema mnogo masnoća, ugljenih hidrata i kalorija, što je plus za ljude koji drže dijetu.

Sečemo mladi luk i beli luk na sitno, prebacujemo ih u posudu. Dodajemo prethodno isečene surimi štapiće (možete da dodate i ribu tunu), posipamo začinima. Promešamo dobro, dodajemo narendanu koru limuna.

Poparimo lignje u vrućoj vodi jedan minut. Ohladimo ih ledenom hladnom vodom. Punimo lignje pripremljenom smesom, zatvaramo im krajeve čačkalicom. Stavljamo ih u duboki tiganj, prelivamo maslinovim uljem.

Prelivamo punjene lignje vinom i dinstamo oko 20 minuta dok ne bude gotovo. Druga varijanta je da ih pečemo u rerni.

Stavljamo ih u posudu za pečenje, sipamo vino, prelivamo maslinovim uljem.

Lignje punjene surimi štapićima pečemo 20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: