Način pripreme
Zapecite na suvom tiganju semenke suncokreta. Pazite da ne zagore, zato drćite vatru umerenom i mešajte.
Stavite u blender lsitove bosiljka, beli luk, suncokret, sok od limuna i so. Uključite da se samelju nekoliko sekundi, nakon toga izgurajte količinu koja se skupila po zidovima i još jednom sameljite.
Dobijenu pasti pomešajte sa parmezanom i maslinovim uljem.
Da biste napravili ovu laganu i ukusnu salatu, oljuštite paradajz i isecite ga na proizvoljan oblik, na krupne parčiće.
Stavite u njega pesto - ne sve, već koliko je potrebno da prekrije i začini paradajz.
Ostatak stavite u frižider u dobro zatvorenu posudu i koristite na primer sledećeg dana za istu salatu od paradajza ili drugo jelo.
Gotovu salatu od ljuštenog paradaju sa pestom od suncokreta servirajte ukrašenu listovim svežeg bosiljka i po želji pospite sa još parmezana.
Prijatno!