Način pripreme
U velikom tiganju na srednjoj vatri izdinstajte na sitno isečen luk u maslacu pet minuta mešajući često.
Dodajte beli luk i oraščić i kuvajte minut.
Deglazirajte belim vinom i kuvajte još jedan minut.
Dodajte spanać, bujon, so i biber i kuvajte još 2 minuta.
Dodajte bujon od povrća i pavlaku i promešajte. Kuvajte 5 minuta ili dok se sos za ribu ne zgusne (za glađi sos pretvorite u pire pomoću ručnog miksera).
U drugoj posudu skuvajte prethodno oljušten krompir.
Riblje filete operite i osušite. Pospite ih solju, biberom, mlevenim semenkama mirođije ili korijanderom. Pospite brašnom da budu hrskaviji.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Zapecite ribu 2 do tri minuta sa svake strane.
Servirajte filete brancina preko sosa od spanaća sa plodovima nara i japanskom jabukom i po jednim krompirom u svakoj porciji.
Japanska jabuka je korisna i cenjena hrana, dijetalno i lekovito sredstvo. U preošlosti lekari su je koristili za oporavak ljudi nakon duže bolesti. Ne zovu je za džabe hrana bogova.
Koristi za zdravlje od nara su neprebrojivi i ono što ga čini posebnim je što osim pomaže telu, nar je i ukusan.
Predlažemo vam jedan izuzetni ukusan i mnogo koristan recept za file od brancina sa sosom od spanaća i pavlakom, ali riblji file može da bude i od druge vrste ribe.
Prijatno spremanje i jedenje!