Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Fileti brancina sa sosom od spanaća i pavlakom

Fileti brancina sa sosom od spanaća i pavlakom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Fileti brancina sa sosom od spanaća i pavlakom
Fotografije: Ivelina
1 / 4
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da li i vi vidite ovu lepotu u tanjiru - među ponosnim učesnicima kompozicije su file od brancina, pavlaka i spanać"

Potrebni sastojci

  • file od brancina - 4 komada, odko 170 g svaki
  • maslac - 30 g
  • luk - 1 komad, crni, isečen na sitno
  • spanać - 300 g
  • belo vino - 1/2 šolje, suvo
  • bujon od povrća - 1/2 šolje
  • pavlaka - 1/2 šolje, 35 %
  • so
  • biber - sveže mleven
  • krompir - 4 komada, skuvan
  • muskatni oraščić
  • korijander
  • semenke mirođije
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju na srednjoj vatri izdinstajte na sitno isečen luk u maslacu pet minuta mešajući često.

Dodajte beli luk i oraščić i kuvajte minut.

Deglazirajte belim vinom i kuvajte još jedan minut.

Dodajte spanać, bujon, so i biber i kuvajte još 2 minuta.

Dodajte bujon od povrća i pavlaku i promešajte. Kuvajte 5 minuta ili dok se sos za ribu ne zgusne (za glađi sos pretvorite u pire pomoću ručnog miksera).

U drugoj posudu skuvajte prethodno oljušten krompir.

Riblje filete operite i osušite. Pospite ih solju, biberom, mlevenim semenkama mirođije ili korijanderom. Pospite brašnom da budu hrskaviji.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.

Zapecite ribu 2 do tri minuta sa svake strane.

Servirajte filete brancina preko sosa od spanaća sa plodovima nara i japanskom jabukom i po jednim krompirom u svakoj porciji.

Japanska jabuka je korisna i cenjena hrana, dijetalno i lekovito sredstvo. U preošlosti lekari su je koristili za oporavak ljudi nakon duže bolesti. Ne zovu je za džabe hrana bogova.

Koristi za zdravlje od nara su neprebrojivi i ono što ga čini posebnim je što osim pomaže telu, nar je i ukusan.

Predlažemo vam jedan izuzetni ukusan i mnogo koristan recept za file od brancina sa sosom od spanaća i pavlakom, ali riblji file može da bude i od druge vrste ribe.

Prijatno spremanje i jedenje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: