Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo bez glutena

Slano pecivo bez glutena

Slano pecivo bez glutena
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"Ako ćete voditi neki režim ishrane, najbolje da bude sa domaće pripremljenim slanim pecivom bez glutena, bar ćete znati da ćete jesti ukusno, iako ste na dijeti"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 450 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • sir - 100 g, izrmvljen
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • soda za hleb - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo brašno od spelte u pleh i posipamo solju.

U kiselo mleko dodajemo sodu za hleb da nadođe i sipamo u sredinu brašna.

Dodajemo jaje, suvi origano, maslinovo ulje i mrvljeni sir. Sa brašnom zamesimo testo da se ne lepi, promešamo viljuškom.

Po prvi put radim sa ovim brašnom, ali je ispalo odlično ovo slano pecivo bez glutena. Testo razvlačimo na koru debljine oko 0, 5 mm.

Reckastim nožem sečemo na trake po 1 cm, a dužinu vi određujete - kraće ili duže.

Poređamo slano pecivo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 15-20 minuta i vadimo na tanjir. Ukusno i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: