Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Hladna testenina sa patlidžanom, feta sirom i maslinama

Hladna testenina sa patlidžanom, feta sirom i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Hladna testenina sa patlidžanom, feta sirom i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ako napolju poraste temperatura, znači da je vreme za hladnu testeninu mediteranskog ukusa i arome"

Potrebni sastojci

  • pasta - 180 g, pene, fusili, farfale
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • feta - 150 g
  • masline - šaka
  • bosiljak - svež
  • biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U kipućoj posoljenoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Procedite je kroz cediljku. Stavite u posudu i prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja. Promešajte dobro i ostavite sa strane da se ohladi.

Patlidžan isecite na kocke. Posolite i ostavite 20 minuta dok se ne ocedi gorka voda.

Osušite kocke ubrusom. Ispržite patlidžan u zagrejanom ulju dok ne dobije prijatnu preplanulost. Izvadite na ubrus. Isecite sir na kocke. Stavite ga u posudu sa testeninom.

Pospite usitnjenim svežim bosiljkom, začinite prstohvatom bibera. Dodajte šaku maslina.

Homogenizujte dobro sastojke.

Stavite posudu u frižider na sat, a nakon toga servirajte kao lagani ručak ili večeru sa čašom belog vina!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: